ИзбориНовини

Стоян Алексиев: Запазвам всички зелени площи в район „Северен“, правя нови паркове и градини

„Благодаря на всички, които гласуваха за мен! Благодаря на хората, които на 3 ноември ще ме подкрепят, за да спечелим отново!“ – това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Северен“ Стоян Алексиев. Срещите му със съгражданите продължават и в дните до балотажа ще работи да спечели доверието им.

„Всичко, което ми поръчаха досега, съм си го записал и ако ме изберат за кмет, веднага ще започна с изпълнението на поставените неотложни задачи“, увери Стоян Алексиев.

Като пето поколение кършиякалия той отлично познава всяко кътче на района и знае какво трябва да се направи, за да се подобри навсякъде средата за живеене. Според него желанията на повечето пловдивчани от тази част на града изцяло съвпадат с основните акценти от предизборната му програма.

„Хората искат благоустроени междублокови пространства, хубави, безопасни и осветени улици, достъпни тротоари, удобни паркоместа до домовете си. Особено са чувствителни към зеленината“, сподели Стоян Алексиев.

По думите му темата за запазване и увеличаване на зелените площи е сред най-важните и за него, тъй като милее за всяко дръвче, всеки стрък трева и всяко цветенце. Смята, че е доказал това с работата си като директор на общинското предприятие „Градини и паркове“ през последните близо 8 години. За това време в Пловдив са засадени около 16 000 нови дървета местни видове, като над 100 е броят на засадените лично от него. Участвал е в изграждането на новите паркове в различните райони на града, както и в разширението с около 80 декара на парк „Лаута“.

С негово съдействие са облагородени всички паркове и градини в район „Северен“ – „Красива България“, „Сърнена гора“, „Надежда“, „Панагюрище“, „Луксор“ и други. Задачата му е те да продължат да се обогатяват, за да станат още по-привлекателни за хората. Негова амбиция е реконструкцията на парк „Рибница“, който, разположен върху 50 декара, е най-големият в района.  За там предвижда допълнително залесяване, поливна система, ново осветление, нови детски, спортни и кучешки площадки, фитнеси на открито, пейки и кошчета.

Специално внимание ще обърне на междублоковите пространства, които да превърне в градинки, да има детски и спортни площадки. Предвижда да се изградят повече и на по-удобни места кучешки площадки, така че собствениците на домашни любимци да са доволни.  Най-доброто конкретно решение за всяко отделно място ще предложи за проблема с паркоместата.

„Преди да предприема каквото и да е действие, ще се допитвам до гражданите, тъй като те винаги могат да подскажат някоя по-добра идея. Подкрепете ме на балотажа за победа с номер 43 в бюлетината, за да превърнем заедно „Северен“ в най-добрия район за живеене!“, призова кандидат-кметът Стоян Алексиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Наред с позитивните факти, които кандидатът за кмет на ГЕРБ споменава, има премълчани въпроси, които хората задават.
    През пролетта на тази година зелената площ зад хотел „Санкт Петербург“ беше сериозно застрашена от намерение за застрояване. Само бързата реакция на гражданите спря работата на булдозерите. Но загинаха дървета. Гражданите регистрираха свое сдружение за спасяване на парка а неговият председател Асен Костов, като кандидат за районен кмет на сегашния първи тур спечели гласове, на които би завидяла не една политическа сила. Само че независимо от обещанията на господата Ральо Ралев и Бойко Борисов,за запазване на градинката, дадени на място, г-н Стоян Алексиев, макар и пето поколение каршиякалия, не споменава нито дума за този проблем. Защо ли? А той, проблемът е най-важен за хората от квартала и те с основание вече са склонни да припознаят другия кандидат – кмет за свой.
    Следващият голям проблем, за който г-н Алексиев отново не споменава нищо е парк „Герена“. /В непосредствена близост до МБАЛ „Пловдив“/
    Огромна, пустееща и плячкосвана територия , особено през последните десетина години. Теренът, превърнат в конско пасище, е обект и на незаконна сеч, а в северо-източната част – на разрастващо се незаконно строителство. Подозренията на живущите от квартала са, че превръщането на някогашния парк в пустееща територия е прелюдия към евентуално предстоящо парцелиране и разпродаване на части, както на много места става.
    Г-н Алексиев ни обещава нови паркове и градини, но къде ли ще бъдат те след като за тази най-голяма пустееща зелена територия няма нито дума?
    Хубаво е че се обещава нова поливна система в парк „Рибница“, но от поливане се нуждае зеленината във всички паркове и градини. Или те ще си останат с обичайния залинял вид по средата на лятото?
    И накрая: след внимателно предварително проучване на проблемите в район „Северен“ и многобройни срещи с граждани кандидатът за кмет от коалиция „БСП за България” д-р Атанас Баташки включи всички тези въпроси в своята програма, поемайки твърд ангажимент да ги изпълни: запазване и облагородяване на зелената площ зад „Санкт Петербург“ и превръщането на„Герена“ в един истински парк, добре осветен, с посетителски паркинг, с красиви цветарници и алеи, нови детски площадки и фитнеси на открито, и денонощна охрана.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина