ИзбориНовини

Иван Стоянов: Работя район „Източен“ да стане най-добрият за живеене  

„Стотиците граждани, с които се срещнах последния месец, най-често искаха облагородяване на междублоковите пространства с градинки, детски и спортни площадки, паркоместа,  фитнеси на открито и площадки за домашни любимци“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Източен“ Иван Стоянов.

Освен мерки за решаването на тези проблеми, той предлага и конкретни цели за всеки отделен квартал, тъй като различията между някои от тях са почти полюсни.

Приятните и сега квартали „Каменица 2“ и „Чайка“, от които може пеша да се стигне за минути до центъра, се нуждаят от допълнителни инфраструктурни подобрения, за да станат още по-добри за живеене.  В „Гладно поле“ е задължително изграждането на нова детска градина и млечна кухня. Жителите на „Изгрев“ имат по-високи изисквания за осигуряването на ред и  сигурност, а основното предизвикателство в съседния квартал „Столипиново“ е трайното решаване на големия проблем за чистотата.

Иван Стоянов живее със семейството си от много години в района – в закупен преди повече от 15 години апартамент от 100 кв. м във високия блок на ул. „Генерал Радко Димитриев“ 17. Не крие адреса си, защото не иска да има тайни от гражданите. Няма намерение да се мести, амбициран е да превърне „Източен“ в най-добрия район.

Като директор на най-голямото общинско предприятие „Чистота“ през последните близо 8 години Иван Стоянов изцяло модернизира техниката и технологиите за почистване. През зимата не се хвърля пясък по улиците, а от ранна пролет до късна есен те се мият редовно.

„Чистотата остава №1 в приоритетите ми. С правомощията като районен кмет ще превърна в паркове досегашните нерегламентирани сметища, за чието почистване сега се влагат допълнителни средства от данъкоплатците. Навсякъде ще има денонощно видеонаблюдение и контрол“, каза Иван Стоянов. Той призова на балотажа на 3 ноември пловдивчани да гласуват с номер 43 в бюлетината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина