Засаждат 2 милиона цветя през май в Пловдив

Градът Зелен град Новини

В пловдивските паркове и градини през май ще бъдат засадени 2 000 000 цветя от летните видове, за да се превърнат в още по-привлекателно място за отдих и спорт. Те са произведени в оранжериите на общинското предприятие„Паркове и градини“. Средногодишно в зелените площи на града се засаждат над 3 милиона двусезонни и летни цветя и всяка година се увеличават.

От общинското предприятие съобщават, че годишно в Пловдив се засаждат средно по около 2000 дървета, предимно местни видове. Вече работят и почти всички фонтани в парковете. Поставена е и великденска украса. След празниците ще бъдат пуснати и останалите, на които в момента се извършва ремонт.

Екипите на ОП „Чистота“ и ОП „Градиини и паркове“ работят в пълен състав по време на Светлите Великденски празници и правят Пловдив още по-приветлив и красив. Улиците продължават да се мият, специално внимание се отделя на пространствата около църквите, където започват празничните Великденски богослужения. Извънредно миене и дезинфекция се извършва около всички тях, защото се очакват стотици миряни.

Споделете ни във:

1 коментар за “Засаждат 2 милиона цветя през май в Пловдив

  1. На вниманието на директора на Паркове и градини! Явно добре се справяте с цветята, но кога най – после ще залесите с дървета основните Пловдивски булеварди и най -вече 6-ти Септември? Алооо г-н Директоре не си правете оглушки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.