Започна ремонтът на бул. Христо Ботев

Градът

Първа копка на реконструкцията на булевард Христо Ботев  направи днес кметът на Пловдив Градоначалникът и ръководителят на проекта Румен Запрянов дават старт на ремонтната дейност Иван Тотев. Общата дължина на цялото трасе от кръстовището с булевард Никола Вапцаров до Бетонния мост е над 2 километра, а участъкът, чийто ремонт стартира днес е приблизително 200 метра.

Ръководител на проекта е директор строителство на фирма Пътища Румен Запрянов. Той поясни, че договорът, който е сключен  е за 1 милион лева и е за срок от 88 дни. Ще направим всичко възможно да влезем в срока и да го направим с минимално притеснение за гражданите на Пловдив, допълни Запрянов.

Работата, която ще се извършва по самата  отсечка е фрезоване на стария асфалт, както  и да се направят кръпки, а след това  да се положат два нови пласта асфалт отгоре. Някъде ще има подмяна на бордюри и ще бъдат сложени от новите самонивелиращи се дъждоотоци и  ревизионни шахти. Отсечката е разделена на 6 етапа.  Като ще бъдат изпълнявани един по един, максимум по два. Булевардът няма да бъде затварян по време на фрезоването и полагането на долния пласт. Единствено ще бъде спряно движението, когато се поставя последният пласт.

Кметът на Южен Валентин Василев  поясни, че инвестиционната програма на района включва преасфалтиране на повече от 4500 кв. м площ и около 700 кв. м нови тротоари.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.