Задържаха трима от Раковски за 140 грама амфетамин и 100 грама марихуана

Градът Криминале Новини

Трима мъже от Раковски са задържани за наркотици при проведена на 26 февруари Специализирана операция на ОД на МВР – Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив. Започнати са три бързи производства – две от тях за разпространение и за държане, с цел разпространение, на наркотични вещества и едно за държане на наркотични вещества, с цел разпространение. Към наказателна отговорност за престъпления с посочената правна квалификация са били привлечени Т.И., на 19 г., от гр. Раковски, С.Г., на 30 г., от гр. Раковски и Д. К. на 27 г., от гр. Раковски.

В хода на разследването са били извършени претърсвания и изземвания, при които у обвиняемите са били намерени и иззети общо над 140 грама амфетамин и над 100 грама марихуана, на обща стойност над 4 800 лева. Извършени са били разпити на свидетели, включително пред съдия. Назначени са експертизи.

Било е установено, че обвиняемите Т.И. и С.Г. са закупували наркотични вещества от обвиняемия Д.К., които, от своя страна, държали с цел да ги разпространяват впоследствие.

С постановление на дежурен прокурор, и тримата обвиняеми са задържани за 72 часа, в рамките на които предстои внасяне на искания за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Активното разследването по делата продължава.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.