Задържаха петима трафиканти на афганистанци

Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Петима души бяха задържани за трафик на мигранти от Афганистан. Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Х.Г., на 36 г., И.Н., на 34 г., Е.Ч., на 56 г., Д.П., на 37 г., А.А., на 44 г., за това, че на вчера в района наБургас и на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Желязно в пловдивско подпомогнали 6 граждани на Афганистан да преминават през страната в нарушение на закона.

По делото е установено, че шестимата чужди граждани пътували в два леки автомобила, а пред тях се движела пилотна кола. Те тръгнали от района на Бургас, където ги чакали петимата обвиняеми, и целта им била да стигнат до София. В автомобилите се намирали и Х.Г., И.Н., Е.Ч., Д.П. и А.А. Те били шофьори и организатори на превозването на афганистанците до столицата. Крайна цел на чужденците била да стигнат до държава в Западна Европа.

На 8 юни на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Желязно, полицейски патрул спрял колите за проверка. Установено било, че афганистанците влезли в България през „зелена“ граница. Преди това те платили по 2500 евро на турски каналджии, за да организират пътуването им до Западна Европа.

Петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.