АктуалноГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Внесоха обвинителен акт спрямо близнаците от Цалапица

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо близнаците Борислав и Валентин Динкови а укривателството на Рангел Бизюрев, издирван с европейска заповед за арест за убийството в Цалапица. Според държавното обвинение 19-годишните младежи в съучастие като извършители, са спомогнали 30-годишният Бизюрев да се скрие и избяга от пределите на страната след убийството на Димитър Малинов. Те са му осигурили превоз и са прикрили следите от извършеното деяние.

Обвиняемите не са се споразумели с Бизюрев за тези си действия преди извършване на самото деяние. Престъплението е квалифицирано по чл. 294, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Двамата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  

Разследването по отношение на убиецът Бизюрев продължава. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която към момента няма данни да е изпълнена.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина