БизнесГрадътНовини

Шнайдер с нова инвестиция в Пловдив

Schneider Electric разширява Умната си фабрика в Пловдив, съобщиха от компанията. Инвестицията е за над 60 000 000 евро. С нея ще бъде реализирано разширение на сградата на завода с 3000 кв. м с цел инсталиаране на допълнително производствено оборудване за сглобяване на електрооборудване средно и ниско напрежение.

Първата копка по проекта ще бъде направена на 12 септември, на ул. „Индустриална“, Зона Радиново, където мениджърският екип на компанията у нас ще представи новите възможности.

Разширението бъде разделено на две основни части – производствена, складова и административно-битова с обща площ 3000 кв. м. Производствената част ще е на един етаж и ще бъде с максимална височина 10м. По този начин втория етаж на административно-битовата сграда ще бъде подравнена с етажа на производствената и двете части ще са под общ покрив.

В производствената част ще се извършва сглобяване на електроборудване на средно и ниско напрежение и помещение за поддръжката.

Предстои създаването на три нови производствени линии за автоматични прекъсвачи, с които общият обем на продукцията на компанията у нас ще нарасне с близо 30%.

По предварителна информация там ще има 100 нови работни места.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина