Шестокласници бележат края на учебната година с викторина под мотото „Живей безопасно”

Градът

Ученици от осем училища премериха сили и показаха знания по проблеми за безопасността

Йоана Иванова, стажант

Шестокласници от осем училища в Пловдив премериха сили в забавна викторина под мотото „Живей безопасно”, за да отбележат началото на лятната ваканция. Състезанието е всъщност заключителен етап на националната програма „Работа на полицията в училищата”. Участие в него взеха шестокласници от училищата ОУ „Васил Петлешков“, ОУ „Княз Антим І“, ОУ „Княз Александър І“, ОУ „Димитър Талев“, ОУ „Райна Княгиня“, СУ „Христо Г. Данов“, СУ „Софроний Врачански“ и СУ „Пейо Яворов“ и техни съученици от ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря.

Специални гости на събитието бяха представители от Община Пловдив и от местните комисии за борба с противообществените прояви, началник на Регионално управление „Образование” Пловдив, Иванка Киркова, началник на отдел „Детска педагогическа стая” за България, г-жа Чобанова, началник отдел „Криминална полиция”, гр. Пловдив, Зарко Стоянов и инспекторите от Детска педагогическа стая, работили с децата по програмата.

Г-жа Чобанова откри състезанието с приветствени думи. Тя каза, че поводът на събирането е много важен, освен за децата и техните родители, също и за полицаите и учителите, работили с тях. Тя изрази надеждата си всички положени усилия да са дали резултат и пожела на децата успешно завършване и ваканция, изпълнена с игри и радост.

Във викторината учениците трябваше да покажат познанията си по редица теми, свързани с полицейската професия, възможностите за реагиране в опасна ситуация, начините за предпазване от престъпления, безопасността в интернет, история на България и дори правопис. Децата, които се затрудняваха да отговорят на зададения им въпрос, можеха да помолят за помощ публиката. В такива ситуации с гора от вдигнати ръце шестокласниците показаха изключителен ентусиазъм и желание за изява.

Забавни подаръци като топки за волейбол и баскетбол и комплекти за федербал бяха осигурени на състезателите от Главна дирекция национална полиция и Местните комисии за борба с противообществените прояви, гр. Пловдив.

За доброто настроение допринесоха още изпълнението на вокална група „Сладурана джуниър” при ОУ „“Княз Александър І” и кратката пиеса от ученици в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.