ГрадътКриминалеНовини

Шестака, Турчина и Мончо отиват на съд за грабеж

Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.А., на 22 г., А.И., на 22 г., и Г.К., на 17 г. Те са предадени на съд за това, че в края на месец август 2021 г., в с. Йоаким Груево, в съучастие са отнели пари и седем броя употребяване мобилни телефони и употребили за това заплашване. Обвиняемият Г.К. е извършил деянието като непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението и да ръководи постъпките си.

Тримата обвиняеми се познавали и често се събирали в дома на Г.К. в с. Йоаким Груево. И.А. бил известен с прякора Шестака, А.И. наричали Турчина, а Г.К. – Мончо. През месец август 2021 г. пострадалият мъж – на 52 г., започнал работа в оранжерия за отглеждане на зеленчуци в с. Йоаким Груево. С караваната си се установил да живее в землището на селото. Тримата обвиняеми отишли да му искат храна и цигари на неустановена дата в края на месец август 2021 г. Това било в следобедните часове, след което си тръгнали. Към 22 часа те отново се върнали. По това време пострадалият бил в караваната с негова позната. Тримата отворили врата, като предварително си били вдигнали тениските на лицата, така че се виждали само очите им. Насочили нож към пострадалите и поискали пари. Един от тях извикал: „Никой да не мърда. Това е обир“. Пострадалият мъж отговорил, че още не са им платили. Тримата започнали да ровят из шкафовете в караваната, където намерили 340 лева, няколко стари употребявани  мобилни телефона, както и 15 лева в портмонето на жената. Взели ги и напуснали караваната. Те отишли в центъра на селото, където похарчили част от парите за храна и цигари и тръгнали към гр. Пловдив. Част от мобилните телефони продали, а други захвърлили на сметище. Подаден е бил сигнал в полицията и тримата са били установени.

Спрямо обвиняемите А.И. и И.А. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо Г.К. – „надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина