Сдружение „Бизнесът за Пловдив” се среща с клуба на работодателя в Стара Загора

Градът

Представители на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ участваха в заседание на Клуба на работодателя в Стара Загора – структура, аналогична на пловдивската, но осъществяваща дейност от 2003г.

На съвместната среща бяха обсъдени актуални проблеми на бизнеса от двата региона, сред които качеството и обучението на работната сила, мерки за връщане на икономическите емигранти в България, проблеми при издаване на болнични листове, публично-частно партньорство с общините.

Беше споделен опит за решаване на проблемите, както и добри практики в организационната дейност на двете сдружения. Представителите от Пловдив бяха впечатлени от провежданата за шеста година Панорама на професионалното образование в Стара Загора, а колегите им от Клуба на работодателя оцениха високо работата на пловдивското сдружение по мониторинг на обществените поръчки на общините в областта.

Председателите на двете организации подчертаха необходимостта от задълбочаване на контактите в бъдеще за обмен на идеи, които ще съдействат за подобряване на жизнената среда, бизнеса климата и икономическия просперитет на двата региона.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Сдружение „Бизнесът за Пловдив” се среща с клуба на работодателя в Стара Загора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.