ГрадътЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

Re:Bazaar „Зелен западен” стъпва отново в парка на Гарнизонна фурна

Четвъртото издание на Re:Bazaarв парка на Гарнизонна фурна ще се проведе днес в район Западен. Лайфстайл събитието по концепция на „Майна Town” стартира в 16:00 ч. и ще продължи до 21:00 ч. под мотото „Зелен западен”. Поводът за това е доброто партньорство между „Майна Town” и район „Западен”- районната администрация налага бранда „Зелен Западен“, а форматът на Re:Bazaar постоянно се развива и добавя към себе си нова стойност чрез различните локации, като носи духа на локалната култура.

Целта е да се насърчи отговорното потребление, което генерира по-малко отпадъци, да се запознаят хората с ползите от рециклирането и да се възпита по-голяма чувствителност към темата за околната среда.

Re:Bazaar „Зелен Западен“ е място, на което ще се случат разнообразни активности: базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, спорт и забавления. Ще чуем и много зелени истории от малките и големи бизнеси, които ще ни вдъхновят да променим своите ежедневни навици.

В специално обособена зона участниците ще предложат качествени дрехи, стоки за бита и играчки, за да се насърчи повторната употреба и да се удължи жизненият цикъл на продуктите.

„Чрез това събитие искаме да ангажираме гражданите със зелената идея, за да направим заедно градската среда по-чиста и приветлива“, споделя кметът Тони Стойчева. „Каня всички в неделя да ни посетят, за да поговорим за алтернативите, но и да направим нещо много хубаво. Имаме кауза, която може да се осъществи с ваша подкрепа – събираме средства за самотна майка с три деца от квартала. На щанда ни ще намерите много интересни находки – наши лични вещи: книги, детски играчки, дрехи, бижута и аксесоари. Вярваме, че ще покажем солидарност и ще дарим усмивка на това семейство в нужда“, допълва г-жа Стойчева.

Посещавайки Re:Bazaar „Зелен западен”, ще имате възможност да тествате и да обогатите своите знания чрез образователните панели, като това ще ви стимулира да приложите наученото в реалния живот.

Ще се играе и тенис на маса с професионални състезатели от висшата лига, като ще бъдат раздадени 10 ваучера за безплатни едномесечни тренировки за деца.

„Indigo Rebellious“ и „При Жаси“ ще направят детски работилници с рециклирани материали, където децата нагледно ще се научат да използват и прилагат устойчиви и отговорни методи.

На това издание ще се говори за отпадъка от текстил и зелени гости ще бъдат компании като „М-texx” и „Тex cycle“, които ще имат какво да ни разкажат по темата.

Сред участниците са издателство „Жанет 45“ и BG Бъди активен и др.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина