АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Пловдив празнува с Операта и Васко Василев днес

Пловдив ще празнува с Операта днес, в общоградско музикално тържество. Цялата трупа на културната институция кани пловдивчани и гостите на града на Празничен гала концерт „Градът празнува Операта“ на тази вечер на площад Централен, със специалното участие на виртуозния цигулар Васко Василев.

Събитието с вход свободен е кулминационен финал на честванията за 70- годишнината на музикалния институт. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли от Италия и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.

Музикалният празник, с който Пловдив ще заживее със своята Опера, ще започне от 19 часа на стълбите на Каменица с концерта „Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера.

В 19:30 часа от Римския стадион, където е разположена фото изложбата „Операта е тук“,  ще тръгне шествие на артисти от Операта до голямата сцена на надлеза на ул „Гладстон“. Там от 20:30 часа е началото Гала концертът с гост-солист Васко Василев. Веднага след неговия край зрителите ще присъстват и на танцов пърформанс на балета на културната институция с изпълнения от спектаклите „Исус Христос Суперзвезда“ и „Утре след днес“.

Празничните инициативи за 70-годишнината на Опера Пловдив са обединени от слогана „Операта е ТУК“. Събитието се провежда по примера на редица големи европейски градове, където отворените концерти на местните оркестри и оперни театри се превръщат в общоградски културен празник. То е част от е ежегодните концерти на Опера Пловдив на открито „Класик Open Air” от Културния календар на община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Чудесно беше ! Истински празник, макар че нямаше елементи от джудо и таекуондо, В тая връзка да кажа на кмета, че успя да развали празника на много хора тъй като след 22 часа нямаше градски транспорт и свободни таксита. Не че го интересува, ама все пак говорим за столицата на културата. Пълна гавра !

    1. А бе зарежи го кмета. Кажи на пловдивските депутати. Те оправиха София, България, та един пловдивски транспорт ли няма да оправят. А може да се посъветват и с Тотев, той е специалист по тия работи.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина