ГрадътЗабавлениеНовини

Работилница за деца в къща музей „Христо Г. Данов“

В къща музей „Христо Г. Данов” на ул. „Митрополит Паисий” № 2, където се помещава постоянната експозиция „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век” на Регионален исторически музей – Пловдив, на 24 май 2023 г. отбелязахме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност, като направихме работно ателие, на което децата имаха възможност да се запознаят с различни графични техники за отпечатване – с машина и на ръка, използвани от печатарите през втората половина на XIX и началото на ХХ век.

Ателиетата ще продължат и през месец юни – 10, 17 и 24 юни. На всяка от тези дати ще се организират две ателиета. Ателие 1: от 10 до 11:30 часа. Ателие 2: от 13 до 14:30 часа. Цената на всяко ателие е 8 лв. на посетител и включва: демонстрация с печатна машина от ХIX век (https://youtu.be/7qzic6AwLtM), запознаване с различни графични техники за отпечатване на ръка и беседа по експозицията. За тези, които вече са участвали, ще има нови техники и изненади!

Тъй като дейностите, които ще бъдат извършвани, изискват да бъде обърнато специално внимание на всеки от участниците в работилницата, ще има предварително записване за участие. Желаещите да се запишат, могат да го направят на телефон 0884164847.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина