ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Пуснаха под гаранция шофьор на бус, убил пешеходец

Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд – Пловдив спрямо шофьора И. П., мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 3 000 лева.

Срещу И. П. е повдигнато обвинение за това, че на 28.01.2023г., на ул. „Шумен“ в Пловдив , при управление на товарен автомобил „Рено Мастер“, е блъснал и убил пешеходеца К. А. докато микробусът се движел на заден ход,  като след това е избягал от местопроизшествието. Вечерта на същия ден се предал в полицията в град Гоце Делчев.

След запознаване с доказателствата по делото и изслушване на доводите на страните, апелативните съдии приеха, че има достатъчно данни, за съпричастност на И. П.  към деянието, в което е обвинен. Що се отнася до втората предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ съдът счита, че бягството на обвиняемия от местопроизшествието не означава, че има реална опасност от укриване, защото е част от квалификацията на деянието от обективна страна, за което е обвинен. Съдът прие, че има добри характеристични данни за обвиняемия, семеен с две деца, трудово ангажиран, с чисто съдебно минало, постоянен адрес в с. Огняново. За това реши, че спрямо него подходящата мярка за неотклонение е „парична гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина