Проверки в район „Северен” за домашни любимци

Градът Новини

Експерти от отдел „Екология и чистота” в район „Северен” през целия месец февруари извършват регулярни проверки съвместно със  служители на Трето РУ -Пловдив на МВР, ОП „Общинска охрана”, екипи на сектор „Общинска полиция”- Пловдив и Пловдивски общински инспекторат (ПОИ) относно нарушения на Наредбата на Общински Съвет-Пловдив за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на Община Пловдив.Най-честите нарушения и глоби са за собствениците на домашни любимци, които не са регистрирани в районната администрация или за неправомерно разхождане в зелените площи в парковете.ПОИ е съставил няколко предписания за разхождане на кучета без повод и без намордник.

Проверките се правят в парковете „Рибница”, „Красива България”, „Сърнена гора”, в градинката пред „Луксор”, в зелените площи по поречието на река Марица и други.

Източник: кметство Северен

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Проверки в район „Северен” за домашни любимци

  1. А какво правят кметствата в Пловдив за домашните любимци, освен да ни проверяват и глобяват?!Какво ни осигуряват те?Защо не се заемат с истинските пробкеми в парковете и тепетата на града ни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.