ГрадътИзпод тепетоНовини

Представят първия филм от поредицата „Древната цивилизация“ в Пловдив

Представяне на първия филм от поредицата „Древната цивилизация“ ще се състои на 10 март – неделя, от 12.00 ч. в Конферентна зала на НБ „Иван Вазов“ (вход от ул. „Иван Вазов“).
Събитието е част от редовната рубрика на Библиотеката „Аптека за душата“.

Вход: Свободен

За автора на поредицата Любомир Радев:

Историк, възпитаник на Пловдивския Университет „Паисий Хилендарски“. Участвал в множество археологически разкопки в страната и чужбина. Изучава и изследва историята на Балканите от дълбока древност повече от тридесет години.

За поредицата:

„Древната Цивилизация“ разкрива съществуването на огромна цивилизация по нашите земи още през 7-мо и 6-то хилядолетие пр. н. е. с изумително изкуство, прекрасна култура, вече наложени обичаи, ритуали и традиции, с цели градове, построени по архитектурен план, с хиляди жители, с умели майстори и занаятчии, обработка на минерали, с познания за астрология, търговски връзки с различни краища на целия Балкански полуостров, развито земеделие и животновъдство, с цели храмови комплекси и къщи по на три етажа. Всичко това преди повече от 8000 години! Това е цяла цивилизация наречена Неолитната революция.

За филма:

Първият филм представя един голям град на над 8000 години с неговата култура, изобразително изкуство и пластика, религиозни и култови обичаи, занаяти, земеделие и скотовъдство, с първите владетелски инсигнии. Един от най-ранните градове в Европа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина