Пловдивският млад виртуоз Виктор Василев с награда от Международния цигулков конкурс Il Piccolo Violino Magico – Италия

Градът Култура Новини

Талантът завоюва правото да участва в майсторски клас от проф. Нинг Кам, преподавател в училището Йехуди Менухин в Обединеното кралство – ГАЛЕРИЯ

Още един невероятен пловдивски талант – младият цигуларят Виктор Василев представи достойно Пловдив на един от най-престижните, трудни и оспорвани конкурси – Международният цигулков конкурс Il Piccolo Violino Magico – Италия, където спечели адмирациите на журито, публиката и участниците, особено със соловото си изпълнение на „Рапсодия“ от българския цигулар и композитор проф. Петър Христосков. независимо, че поради технически причини Виктор не успя да стане финалист.

Той получи майсторски клас от проф. Нинг Кам, преподавател в училището Йехуди Менухин в Обединеното кралство.

Виктор Василев е ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив. Свири на цигулка от четири годишен, като негов преподавател е г-жа Дарина Данкова.

Едновременно с това, Виктор е извънреден младши студент в Нов Български Университет – София в класа на проф. Марио Хосен.

В началото на месец юли Виктор взе участие в международния цигулков конкурс Il Piccolo Violino Magico – Италия. Конкурсът е част от European Union Of Music Competitions for Youth /EMCY/.

Той е за деца от 9-14 годишна възраст, и се различава от останалите по това, че изпълненията минават под формата на концерт в три кръга с амбициозна обемна и разностилова програма.

Още по темата може да видите в Капана.бг.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.