Пловдив домакин на футболния турнир Каменица Фен купа

Градът Изпод тепето Новини Спорт
Каменица Фен купа

На 15, 16 и 17 юли на спортен комплекс „Младежки център“ Гребна база ще се проведе поредният турнир от сезон 2022

Родният град на обичаната от всички бира Каменица става домакин на шестото по ред регионално състезание от сезон 2022 на футболния турнир за любители Каменица Фен купа.

Броят на заявилите участие отбори е 95, което прави Пловдив втория град от поредицата турнири с най-много отбори. Те ще премерят сили на 15, 16 и 17 юли в спортен комплекс „Младежки център“ Гребна база.

Първите мачове от регионалните турнири започват още в петък, 15 юли, от 19.00 часа. В събота футболните срещи продължават от 08.30 до 22.30 часа. В неделя ще се проведат осминафинал, четвъртфинал и полуфинал. След това от 14.30 часа ще се изиграе и финалният мач, на който ще се реши регионалният победител на Каменица Фен купа за Пловдив.

В неделния ден ще присъстват и специални гости – легендарният международен футболен съдия Атанас Узунов, представители от ПФК „Локомотив“ и ПФК „Ботев“, както и Петър Зехтински, бивш футболист и треньор, понастоящем директор „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив.

Каменица Фен купа

Футболната инициатива е подкрепена от Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova, които са и официални партньори. Със специални спортни комплекти, осигурени от марката H8S Hristo Stoitchkov, ще си тръгнат победителите в регионалния турнир. Отборите, класирали се на първо и второ място, ще премерят сили с победителите от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа, който ще се проведе отново в Пловдив.

Каменица Фен купа се провежда в два кръга – регионални турнири и национални финали. Регионалните турнири се провеждат от месец май до юли в 8 града у нас – Благоевград, Бургас, Варна, София, Велико Търново, Пловдив, Русе и Враца. Финалът ще бъде на 10 и 11 септември.

Каменица Фен купа

За да не скучае никой на зеления килим, организаторите са се погрижили за приятното прекарване не само на участниците, но и на техните семейства и приятели, които са решили да ги подкрепят на място. „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“ и табла са само част от подготвените игри. Един от всички участници в игрите на терен ще има шанса да спечели 365 бири Каменица за споделяне с приятели.

Планирани са и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите.

Следващият турнир е планиран да се проведе в гр. Русе на 23 и 24 юли, а след това в в гр. Враца – на 30 и 31 юли.

Входът за всички събития е свободен.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.