АктуалноГрадътЖивотИзпод тепетоКварталиНовини

Особености на пловдивското шофиране

Разкрихме спецификите на градския транспорт и тайните на такси услугите, затова днес отговаряме на въпроса как шофират пловдивчани. Да управляваш автомобил в града става все по-сложно и неприятно. Да, не зависиш от графика на автобусите и от тарифите и кефа на таксиметровите шофьори, но пък директно се потапяш в джунглата от пловдивските правила за движение и неналичието на места за паркиране. Колите по улиците стават повече с всеки изминал ден, а нервите на шофьорите – все по-трудни за овладяване.

Характерни за града ни са някои особености на управление на МПС, които е добре да знаете, ,mnb gпреди да седнете зад волана за едно градско шофиране.

Часовете с най-големи задръствания под тепетата са обикновено между 7:30 – 09 часа сутрин и 17 до 18:30 вечер

Въпреки това, има специфични локации, които сякаш винаги са с по-натоварен трафик и за там си ви трябва търпение за преминаване. Всички минаващи покрай колелото на Водната палата и двете кръстовища на Панаира със сигурност постоянно тренират стоицизма си и най-вече в час пик спокойно могат да изгледат поне един епизод на популярен сериал или да изслушат подкаст, докато им дойде редът за преминаване.

Още от спецификите на шофирането в Пловдив четете на LOST IN PLOVDIV.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина