ГрадътИзпод тепетоКултураНовиниПо следите

Официален екип с автограф на Стилиян Петров в Регионален исторически музей Пловдив

На 6 септември – Ден на Съединението, се проведе „Мач на Надеждата“, организиран от бившия капитан на националния отбор по футбол на България Стилиян Петров и неговата фондация в подкрепа на хората, борещи се с онкологични заболявания.

Регионален исторически музей – Пловдив подкрепи благородната инициатива.

В прессъобщение на The Stiliyan Petrov Foundation, което промотираше събитието, се казва:

Ще ви разкажем две велики истории. Едната – борба за Съединението на Източна Румелия с Княжество България, а другата – борба за Живота и силата да даваш Надежда. Защото Съединението прави силата, а Силата дава Надежда!“

Разказът продължава в експозиция „Съединение на България от 1885 г.“ на пл. „Съединение“ 1 в Пловдив. Вследствие на контактите между фондацията и Регионален исторически музей – Пловдив във фондовете ни постъпи официален екип за мача между българските и чуждестранните футболни легенди с името и автографа на Стилиян Петров.

Припомняме, че в номерата на екипите е вграден манифеста, с който княз Александър I признава Съединението. Футболната тениска е експонирана, като част от тематичната изложба „Дарителството има значение“, която музеят откри на 6 септември, а пловдивчани и гостите на града имат възможност да разгледат до края на месеца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина