АктуалноГрадътНовиниОбразование в Пловдив

Справочник за кандидатстване след седми клас в Пловдив и областта

Вече е публикуван държавният план-прием, в който може да се ориентирате за начините на балообразуване и специалностите за учебната 2024/2025 година

Остава малко повече от месец до най-важните изпити за всички седмокласници, а от техните резултати зависи къде ученикът може да продължи със следващата степен на образованието си. Наскоро публикувахме подробен наръчник за кандидат-гимназисти и техните родители за 2024/2025г.

В него най-детално разписахме всички най-важни дати и дейности, които трябва да предприемете до момента на записване в желаното училище, а днес публикуваме и официално утвърдения държавен план-прием за Пловдив и областта. В него може да проследите всички училища и профилите, които те предлагат за съответната учебна година. Важна информация за всички кандидатстващи е и начинът на балообразуване и съответно тежестта на дадена матура и/или балообразуващите предмети от свидетелството за основно образование.

Справочникът е важен, за да може правилно да подредите и приоритизирате желанията си при подаването на документи.

За първи етап на класиране това трябва да се случи в периода 08 – 10 юли 2024 г.  и може да стане по два начина: онлайн или чрез попълване на хартиено заявление в едно от определените училища-центрове за приемане на документи.

За първи етап на класиране учениците могат да кандидатстват за приемане в неограничен брой учебни заведения, едновременно в повече от една област. 

В заявлението за участие в първи/втори/трети/четвърти етап на класиране желанията трябва да са подредени (на първо място, на второ място, на трето място, …) приоритетно, като на първо място се посочи най-желаното училище със съответния профил или специалност от професия. За да се избегне вероятността ученикът да остане извън класирането, се препоръчва да впише в заявлението възможно най-голям брой желания!

Разгледайте подробно таблицата или подадения линк:

dpp_2024_2025_ruo__plovdiv_prilozhenie_8_klas__1__3_-1

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина