Облагородяват улица Криволак, нови тротоари и по Авксентий Велешки

Градът

Започва облагородяване на улица Криволак. Това е част от проекта за интеграция на квартал Капана със Стария град.
За нас концепцията пешеходна зона-Пловдив е много голяма. Тя започва от река Марица, стига до бившия Партиен дом, но всичко това трябва да бъде интегрирано със Стария град, тъй като той стоеше някак встрани от главната пешеходна зона на Пловдив, обяви кметът днес.

Дейностите в Капана врят и кипят, това е видно за всеки преминаващ от там. Улица Христо Дюкмеджиев неслучайно бе превърната съвсем наскоро в пешеходна, тъй като тя е една от улиците, която свързва централната градска част със Стария град чрез подлеза от северната страна на тунела. Именно затова започват и дейностите по тротоарните настилки на улица Криволак.Тя е част от тази голяма концепция, защото свърза Железарска със Съборна, допълни градоначалникът.

Авксентий Велешки е друга възлова улица, по която ще бъде подменена тротоарната настилка.  Ремонтните дейности там ще са в посока Сточна гара.Общата сумата, която ще бъде инвестирана в нова настилка за пешеходците, е 3,5 милиона лева.

Споделете ни във:

1 thought on “Облагородяват улица Криволак, нови тротоари и по Авксентий Велешки

  1. това е много хубаво,ама някой ще ми каже ли до кога ще стои тази съборетина зад Новотела,а именно бившата бензиностанция на Петрол? Това е обществена тоалетна,всички стъкла изпочупени,абе…не ти е работа да минаваш от там,камо ли да работиш в съседство-ОТВРАТИТЕЛНО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.