Градът

Научната лаборатория за деца отвори врати в Пловдив

Проектът на Байер стъпи в Аграрния университет

Студенти от университета са демонстраторите в детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология

Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД, беше официално открита в Аграрния университет. Научната лаборатория ще се проведе в рамките на три дни – от 17 до 19 октомври. По време на инициативата студенти-доброволци от Аграрния университет – Пловдив ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в града интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията.

Специални гости на официалното откриване на Научната лаборатория на Байер бяха проф. д-р Христина Георгиева Янчева, ректор на Аграрния университет –Пловдив и Ивелин Тончев, мениджър „Развойна дейност и регистрации”, Кроп Сайънс, Байер България ЕООД. "Благодарим за Вашата загриженост към проблемите на образованието и желание за приобщаване на учениците от най-ранна възраст към науката.“ сподели заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в писмо в подкрепа на инициативата. В допълнение тя оцени експериментите като интересни, полезни и достъпни за децата.

„Ние подкрепяме инициативата, защото по занимателен начин привличаме интереса на децата към науката, даваме шанс на нашите студенти да демонстрират своите умения и подобряваме връзката между средното и висше образование.“, каза проф. д-р Христина Янчева, ректор на Аграрния университет.

“Ние осъществяваме нашата мисия „Байер: Наука за по-добър живот“ не само като правим иновации чрез непрекъсната научноизследователска дейност в областта на науките за живота, но и като даваме възможност на млади хора да се докоснат до науката по забавен и вълнуващ начин.“, сподели Габор Равицки, Управляващ директор на Байер България ЕООД.

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието в Пловдив, Аграрен университет – Пловдив и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина