ГрадътКултураНовини

Над 500 математици получиха дипломите си за висше образование в Пловдив

25 са пълните отличници от Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получи дипломите си за завършено висше образование. Промоцията се състоя в Спортната зала на висшето училище, съобщиха от факултета.

Церемонията бе открита с тържествено посрещане на знамето на ПУ „Паисий Хилендарски“, внесено в залата от трима от отличниците на випуска. В приветственото си слово деканът на ФМИ проф. д-р Ангел Голев поздрави абсолвентите за успешното им завършване.

Гости на церемонията бяха Костадин Димитров – кмет на район Тракия и възпитаник на факултета, който поздрави абсолвентите и връчи дипломите на отличниците – бакалаври, проф. д-р Асен Рахнев – председател на Общото събрание на ПУ, зам.-ректорите на висшето училище доц. д-р Надя Чернева и проф. д-р Антон Илиев, спонсори и представители на бизнеса, с които ФМИ работи успешно.

Над 500-те абсолвенти на факултета бяха поздравени и от промоутърите на бакалавърските и магистърски програми – проф. д-р Асен Рахнев и проф. д-р Коста Гъров. От името на ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Румен Младенов, студентите приветства доц. д-р Надя Чернева, която призова завършващите да останат в страната, защото България има нужда от тях и те имат нужда от нея.

Церемонията продължи със слово на Виктория Кунчева – бакалавър от специалност „Математика, информатика и информационни технологии“, пълен отличник и първенец на випуска. Тя пожела на колегите си да бъдат борбени, смели и търсещи, и да застават на място, което е чудесно, а не на място, което е удобно.

Галилеевата клетва бе прочетена от Даниела Цветкова – първенец и отличник от бакалавърската специалност „Математика, информатика и информационни технологии“. Във випуск 2022 на ФМИ се дипломират 49 първенци, от които 25 са пълни отличници. Те получиха своите дипломи от официалните гости на церемонията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина