На „Модър-Царевец“ са готови за отливане на плочата от южната страна

Градът Изпод тепето Новини
Модър Царевец

Първата част от плочата на пътната връзка „Модър-Царевец“ ще бъде отлята в най-скоро време. В това се увери заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев при днешната проверка на обекта. Работници от фирмата-изпълнител „Драгиев и ко“ връзват арматура за отливането на носещата бетонна основа от южната страна на пробива. Плочата ще свързва шлицовите стени от двете страни на пътя, както и тези, които са отлети в средата между двете платна.

„Това е важна част от изпълнението на проекта, защото основната плоча спира подпочвените води и не позволява на асфалта да се надигне“, коментира заместник кметът.

След отливането на основната плоча, от фирмата ще положат втори пласт хидроизолазия и необходимите слоеве асфалт, след което ще преминат от северната страна на обекта, за да подготвят отливането на плоча и там.

Техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев коментира, че след като завършат дейностите по основата на трасето от двете страни на пробива, ще се наложи да изчакат работата по другия проект, който минава през връзката „Модър-Царевец“.

„Колегите, които ще работят по проекта на ВиК за Южния обходен колектор, ще трябва да свършат своята работа, за да можем ние да продължим. В нашия проект има и локални платна, но под едното от тях трябва да мине канализационния колектор, а под другото – магистралния тръбопровод и затова ще се наложи да изчакаме. Доколкото съм запознат, плановете са през есента колегите да започнат работа“, заяви инж. Алексиев.

Споделете ни във:

1 thought on “На „Модър-Царевец“ са готови за отливане на плочата от южната страна

  1. Най-мизерната държавна институция. Имат 100 милиона готови при от Европа, а те се туткат като за световно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.