Малките радости: Започна ремонтът на улица „Ясна поляна“ в Западен

Градът Изпод тепето Новини

Стартира официално основният ремонт на част от улица „Ясна поляна“. От днес до 10 юли отсечката от булевард „Копривщица – Запад“ и улица „Владивосток“ е затворена за движение на автомобили, съобщиха от районното кметство.

По време на реконструкцията ще бъдат преасфалтирани 3500 квадратни метра, като ще бъдат положени два пласта асфалт. Предвижда се изцяло да бъдат обновени и 1300 квадратни метра тротоари. За целта ще бъдат използвани вибропресовани плочки с размер 40 на 40 сантиметра. От северната страна на улица „Ясна поляна“ пък ще има изцяло нови паркоместа. В хода на ремонта ще бъде подменен и 160 метра водопровод, ще се изградят и нови дъждоприемни шахти.

„Този ремонт тук е изключително належащ, тъй като отсечката е изключително натоварена и настилката е в окаяно състояние. Използваме възможността да обновим и тротоарите, както и да направим нови паркоместа, от които има огромна нужда“, заяви кметът на район „Западен“ Димитър Колев, който лично инспектира старта на дейностите по улица „Ясна поляна“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.