Колодрума става най-достъпната спортна зала у нас

Градът
Под Тепето

Големи паркинги и няколко възела за вход и изход към и от комплекса изгражда общината с 2 милиона лева

Създават общинско дружество, което да управлява обекта

Колодрума ще стане най-достъпната спортна зала в България, обяви днес кметът Иван Тотев. Той и кметът на Централен Георги Титюков дадоха старт на строителните дейности на първия етап по изграждането на гигантски паркинг около комплекса, който трябва да отвори врати до 27 август, когато Пловдив е домакин на световно първенство по таекуондо. Готвим се за процедура по Акт 16 другия месец. Надяваме се да открием залата още преди началото на август, обясни на място градоначалникът.

След първия етап на строителните дейности ще бъде открита и първата зона за спиране с 200 паркоместа. Предвидени за изграждане са най-малко четири възела с вход и изход към и от Колодрума, които да го свързват с различни булеварди. Така ще се избегнат всякакви възможности за задръствания и напрежение с трафика по време на събития в залата. Инфраструктурата около Колодрума ще прави компанията Драгиев и Ко, а проектът е на обща стойност 2 милиона лева.

До края на годината многофункционалната спортна зала ще се стопанисва директно от общината. Според кмета най-разумното решение е създаване на общинско дружество, вероятно ЕООД, което да се грижи и менаджира комплекса от началото на 2016-та с договор за управление. Все още не сме взели решение, но този вариант е най- оперативен, подчерта Тотев. Не е ясно точно колко ще струва издръжката на залата, както и дали новите паркинги ще бъдат платени.

Споделете ни във:

1 thought on “Колодрума става най-достъпната спортна зала у нас

  1. 2 000 000 лв. за асвалтиране, осветление, маркировка и някой дребни детайли на 6 000 кв.м., това е обир !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.