Книгата „Нещотърсач“ идва в Капана

Градът Култура Новини

Екатерина Петкова гостува в Капана, в Котка и Мишка LOCAL, за да представи „Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч“. Събитието на 6 юли е част от Пловдив чете 2022, а модератор ще е Манол Пейков от издателство Жанет 45

„Нещотърсач: 44 (не)обикновени предмета от близо и далеч“ съдържа колекция от истории, посветени на предмети, които авторката – преводачката, журналистка и пътешественичка Екатерина Петрова, събира през годините.

Книгата е с фотографиите на Цветелина Белутова и самата Екатерина, оформлението е на Люба Халева.

Лична, чудно-пъстра и лека за четене, Нещотърсач на Екатерина Петрова е като галерия с миниатюрни портрети – уж на вещи, но всъщност на места и култури. Приятно освежава паметта за безгрижното фланьорство от предходните две десетилетия.

– Албена Шкодрова

Нещотърсач е като бездънен куфар, в който се побира цял един свят, пълен с вълнуващи сюжети – бележник Moleskine, матрьошка, бял потник, трохи от мадлени, жълто паве, люблянски змей, марсилски сапун, пилешка кост, наниз от мъниста. Екатерина Петрова разказва с литературен талант и журналистическо преклонение пред фактите историите зад всеки предмет от своята колекция, като неусетно ни предава от своята космополитност.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.