ГрадътКултураНовини

Инициаторката на кампанията „Пловдив – град на доброто“ дари 60 книги на Комплексен онкологичен център

Община Пловдив продължава да показва добрите примери в града, дори и след финала на тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“. Създателката на инициативата Йорданка Петкова дари 60 книги на пациентите в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Автор на книгите е самата тя, а зад щедрото дарение стои и дизайнерката Искра Стефанова, която от години подкрепя инициативите на Йорданка.

В сегашната епидемична обстановка едни от най-уязвимите са болните. Ние с дизайнерката Искра Стефанова искахме да напомним на обществото, че тези хора имат нужда от нашето внимание. Не бива да забравяме, че те съществуват. Тези книжки, в които се говори за чудеса и изцеления, са нашият символичен жест и пожелания за тяхното оздравяване“, коментира Йорданка Петкова.

Дарението прие управителят на центъра доц. д-р Тихомир Дерменджиев, който увери, че книгите ще бъдат разпределени по базите на лечебното заведение.

Повече за Йорданка Петкова:

Йорданка Петкова е председател на асоциацията за наследствен ангиоедем в България. Автор е на книгите „Когато имаш нужда от чудо“, „Малки разкази за чудеса и изцеления“, „Истории от старите калдъръми“. Създателка е на кампанията „Пловдив – град на доброто“, която всяка година цели да отличи добрите хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието обществото. Тази година, под патронажа на кмета на Пловдив Здравко Димитров и с подкрепата на общината, се проведе десетото издание на инициативата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина