Фестивал на мечтите в Пловдив

Градът Култура Новини
Фестивал на мечтите

Фестивалът на мечтите е своеобразно продължение на Айляк парад – един от акцентите в програмата на Пловдив – европейска столица на културата‘2019

 

Фондация „Жар театър-изкуство-култура“ кани всички малки и големи мечтатели от Пловдив и страната да се включат във ФЕСТИВАЛА НА МЕЧТИТЕ, който ще се състои в град Пловдив на 26 юни, неделя от 16:00 до 21:30 часа на площад Централен – срещу пощата.

Фестивалът продължава темата за „айляка“ като „свободно състояние на духа, необремененост от грижи и целеустремени дела“. Състояние, което дава свобода да мечтаем, да правим неща отвъд прагматичните цели и дела.

Събитието е за широка публика – малки и големи, семейства с деца, тийнейджъри, младежи. За хора от различни професии, социален или икономически статус, вкл. за хора с физически увреждания. Подходящо е за местни жители, гости, туристи – българи и чужденци.

Ето какво подготвят организаторите:

Елате в ПАВИЛИОНА НА МЕЧТИТЕ, за да споделим #заедно под формата на текст, рисунка или скеч мечтите, които носим в душата си и които ни оформят като хора. Вечерта всички заедно ще изпратим светлите и леки мечти високо в небето – към тяхното сбъдване, заедно с клъстър от цветни балони.

Ще ви очакваме в празничното балонено пространство, където под звуците на ведра и лека музика всеки ще може да се откъсне от напрегнатото си ежедневие, да се отпусне, да се вгледа в себе си, и да помечтае.

Вечерта ще завърши с ПЛОЩАДЕН БАЛОНЕН СПЕКТАКЪЛ на ЖАР ТЕАТЪР, в центъра на който са мечтите, а основните действащи лица – Мечтателите – пазители на мечтите.

Начало на спектакъла: 19:30 часа.
Времетраене: 45 мин.
Спектакълът е подходящ за малки и големи

Фестивал на мечтите

За всички, които желаят да се докоснат по-отблизо до изкуството да творят с балони и да създават аерогами, на предния ден 25 юни, събота от 14:00 до 18:00 във физкултурният салон на 25 ОУ „Петър Берон“ ще бъде организирано безплатно открито ателие, по време на което те ще могат да помогнат за изработването на декорацията, балонената инсталация и големите кукли за спектакъла.
Ателието е подходящо за участници над 14 години.

Проектът „Фестивал на мечтите“ се реализира с финансовата подкрепа на програма „Наследство-2“ на ОФ „Пловдив 2019“ и с партньорството на 25 ОУ „Петър Берон“, НЧ „Младост – 1983“ – гр. Пловдив и ОКИ ДК „Средец“ – гр. София. Участват доброволци от Европейския корпус за солидарност, проект “Acting 3D”

Посетете facebook страницата на Жар театър.
За любителите на Огнената драма: firedrama.art

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.