Детски фестивал на знанието и движението „Четем, спортуваме, успяваме!“ този уикенд

Градът Култура Новини

На 29 и 30 май 2021 г. /събота и неделя/ от 10.00 до 17.00 ч. НБ „Иван Вазов“ –  Пловдив, заедно с Община Пловдив, Съвместното командване на специалните операции /СКСО/, Асоциацията за социална, здравна и правна помощ /АСЗПП/ и клуб „Агарта“ организират Детски фестивал на знанието и движението – „Четем, спортуваме, успяваме!“. В неговите рамки децата ще могат да се запознаят със здравословния и активен начин на живот, с безопасното пребиваване сред природата, с дейността на институции и организации, свързани с туризма, екологията, спорта, долекарската помощ и др. Ще  представят екипировки, методи за спасяване и други техники за оцеляване. Демонстрациите ще се реализират около и във Виенския павилион на Цар Симеоновата градина. Пак в парка ще бъде ще се проведе ориентиране в градски условия. По същото време по алпийски способ, ще бъде изкачена северната стената на Библиотеката.

Откриването на  фестивала е на 29 май в 10.00 часа пред Библиотеката.

Програмата включва и още събития, които ще се състоят във Виенския павилион и пространствата на парка, около него.

Регионалният природонаучен музей – Пловдив ще представи на 29 и 30 май  мобилната изложба „РЕКА НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО“ с реалистични макети на животни.

На 29  май Българското дружество за защитените птици ще организира наблюдение и лекции за птици, различни игри и активности за деца.

На 29 и 30 май  Общинският приют за безстопанствени кучета ще запознае децата с грижите за животните и начина, по който може да се осинови куче. На събитието ще присъстват подобни  питомци. Децата ще имат възможност да общуват с тях, да ги докосват и галят.

На 29 май сдружение СпелеоКлуб – „Пълдин“ ще   демонстрира  оборудване и техники за спасяване и гмуркане, проникване в пещери и тяхното проучване.

На 29 и 30 май  Фондация „По-диви Родопи“ ще представя изложба и снимки от тази красива българска планина.

Асоциацията на родителите на деца с увреден слух ще представят изработеното от тях в творческите групи и ще демонстрират комуникация чрез жестове.

Партньорите ни от Българският туристически съюз ще покаже и демонстрира зимна и лятна екипировка и съоръжения за планинско спасяване.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.