ГрадътНовини

Чакат се пробите от храната от Спортното

Още 4 деца са постъпили в болница

В болница с хранително отравяне са приети още 4 деца от Спортното училище в Пловдив. Вчера в инфекциозната клиника на болница „Свети Георги“ бяха приети 12 деца с такива симптоми. Хоспитализираните 16 ученици са на възраст 11 -16 години. Към момента всички те са в стабилно състояние.

„Вчера вечерта са постъпили още 4 деца. Имат нужда от лечение на системи. Консумирали са свинско със зеле, кюфтета по чирпански и пилешка супа. Точната диагноза ще стане ясна след микробиологично изследване, което отнема 2-3 дни. Няма деца в тежко състояние. Изписани няма“, съобщи за Радио Пловдив зам.-началникът на клиниката доц. д-р Иван Балтаджиев.

665 деца от 5 до 12 клас учат в Спортното училище в Пловдив. Голяма част от тях се хранят в столовата. На 13 септември 194 от тях са се хранили там, а 65 от тях са се почувствали зле няколко часа след храненето. Двама преподаватели са се оплакали от същите симптоми на хранително отравяне.

Здравната иснпекция и Агенцията по безопасност на храните са извършили пълна проврека на столовата, общежитието и близките заведения, от където децата са купували храни. Чакат се микробиологичните изследвания на децата, пробите за чревно носителство от персонала и резултати от взетите проби от храните. От тях ще стане ясно какви са причините за инцидента.

Цялото интервю с доц. д-р Иван Балтаджиев може да чуете ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина