ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

BTL Industries осигури 100 000 маски за медиците от първа линия в общинските здравни заведения

100 000 маски получиха 14 общински лечебни заведения и медицински центрове,  съобщи директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.  Те са дарени от BTL Industries и вече са доставени в осемте общински ДКЦ, трите медицински центъра, Онкологичния диспансер и болниците МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Свети Мина“.

„Медицинската предпазна маска  е специално проектирана, за да осигури максимална безопасност, а ефективността на филтриране се постига чрез електростатично заредени микрофибри. Оптималната плътност на мембраната гарантира надеждна защита и ниско съпротивление на дишане“, обясни д-р Калинов. Той припомни, че BTL Industries подпомогна с апаратура и двете общински болници, в които се лекуват пациенти с COVID-19 като дари и 5 апарата за обдишване – два за МБАЛ „Св. Мина“ и три за МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Животоспасяващата апаратура вече е монтирана в болничните отделения.

„Отправям отново искрените си благодарности към BTL Industries Bulgaria за оказаната помощ в този така тежък момент. Жестът на фирмата е безценен, защото дава шанс да бъдат спасени хиляди човешки животи“, заяви д-р Калинов.

„Предстоят ми разговори за нова съвместна инициатива с BTL, която е свързана с превръщането на Спортния диспансер в Национален медицински спортен център с акцент – рехабилитация на пациенти, прекарали тежко ковид инфекцията и нуждаещи се от допълнителни изследвания и процедури“, съобщи още д-р Калинов.

BTL Industries е сред световните лидери в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 22 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента.

В края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив BTL Industries получи сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждането на нова производствена база в Пловдив. Компанията строи изцяло нова фабрика в централната част на града за производство на електронна медицинска апаратура в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността ѝ в България. Инвестицията е за 20 млн. лв. Проектът предвижда разкриване на 200 нови работни места.

През октомври правителството отпусна  1,02 млн. лева за изграждане на пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположена производствената база. Средствата са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по ЗНИ. Изграждането на пътната инфраструктура е ангажимент на Община Пловдив. Проектът включва реконструкция на част от ул. „Владая“ и връзката с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина