ГрадътКултураНовини

8 дни Пловдив чете 2023

Остават броени дни до старта на любимия книжен фестивал в града на тепетата. Двадесет и първо издание с фестивална седмица започва на 18 юни и ще продължи до 25 юни 2023 г., включително.

Официално откриване пи традиция ще се случи на Античния театър, където ще се проведе и церемонията по тържествено връчване на наградите „Орфеев венец“ и „Златна четка“. Входът е свободен, а програмата ще продължи с концерт на група „Остава“.

● Античен театър
● 18 юни 2023 г., 20:00 ч.

Два дни преди това е насрочено връчването на Националните литературни награди „Христо Г. Данов“. Категориите са: Българска литература, Преводна литература, Хуманитаристика, Изкуство на книгата, Издание за деца, Книгоразпространение, Представяне на българската книга, Библиотечно дело, Електронно издаване и нови технологии.
● Къща музей „Христо Г. Данов“ (ул. „Митрополит Паисий“ 2)
● 16 юни 2023 г., 17:00 ч.

Дългоочакваната за четящите маниаци Алея на книгата отваря врати на 19 юни на площад „Централен“.

Предстоят ни десетки литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения и творчески работилници, премиери на нови книги, дискусии, изложби и концерти.

Отделните събитията разгледайте в календара:
https://plovdivchete.com/events-calendar/

Очаквайте скоро пълната програма тук:
https://plovdivchete.com/programata/

Литературен фестивал „Пловдив чете“ е форум, който фокусира вниманието върху четенето, книгите и техните създатели. В рамките на „Пловдив чете“ се провежда инициативата „Младият Пловдив чете“ с участието на деца и младежи. Фестивалът се организира за двадесет и първи път и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2023 г. Домакин е издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Събитията са част от литературен фестивал „Пловдив чете“ и Културния календар на град Пловдив за 2023 г. с подкрепата на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина