Градът

5800 азиатски бели толстолоба заплуваха в Гребната

Зарибиха канала с общо 543 килограма риба

5800 азиатски бели толстолоба заплуваха във водите на Гребната база днес. Екипи на общината зарибиха канала с общо 543 килограма риба. Толстолобите са отгледани в язовира на село Болярино. Това е акция, която правим всяка година, за да може по естествен начин без химически препарати да поддържаме чистотата на водата. Този вид риба се храни с фитопланктона в канала и не позволява влошаване на водната среда, обясни заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков.

В момента освен естествените видове риби  каракуда, костур и кефал във водата е пуснат и бял амур, който се храни с водораслите.  Периодичното зарибяване не позволява на растителността  да се разпростира до степен, че да пречат на спортните тренировки по кану каяк и гребане.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Дали „…не позволява на растителността да се разпростира до степен, че да пречат на спортните тренировки по кану каяк и гребане…“ и на СВЕТОВНИТЕ първенства всяко тримесечие? Дали? Абе я за всеки случай да прокараме (за сметка на народеца) още „гребни“ КАНАЛИ и развъдници на Расови Комари, а? Че да назначим Чиновници плюс Сановници да поддържат рибарника им – Хвала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина