„21 915 са дните, които са изминали от деня, в който е произведен първият метал в КЦМ“

Градът Изпод тепето Новини

„21 915 са дните, които са изминали от деня, в който е произведен първият метал в КЦМ“, заяви главният изпълнителен директор на КЦМ Румен Цонев на бизнес форум, посветен на 60-годишнината на комбината за цветни метали. „През всички тези 60 години, 24 часа в денонощието, 356 дена в годината, на площадката на КЦМ се е работило и са се създавали много неща. През всичките тези години сме произвели повече от 7 млн. тона олово и цинк. Нашето олово основно се използва за производство на акумулаторни батерии и от него са произведени повече от 350 млн. броя акумулатори. Произвеждаме тези метали, за да направим живота на хората по-добър и по-лесен“, допълни още Цонев.

Форумът „КЦМ – 60 години развитие“ бе открит от кмета Здравко Димитров и зам.-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска. Градоначалникът припомни, че над милиард и половина са инвестициите на дружеството в екологично чисти и модерни производства, които създават добре платени работни места и, че това е важно както за Община Пловдив, така и за целия регион и за страната. По думите му това прави днес КЦМ модерна глобална компания, един от най-мощните мотори на българската икономика.

На 17 ноември 2021 г. КЦМ отбелязва 60 години от получаване на първия катоден цинк. Комбинатът за цветни метали – Пловдив е едно от най-емблематичните предприятия на България, пример за успешни практики и отговорно бизнес поведение.

В бизнес събитието участваха още дългогодишният лидер на КЦМ – Пловдив инж. Никола Добрев, както и водещи лектори, сред които председателят на управителния съвет на Български форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян, вицепрезидентът на „Дънди Прешъс Металс“ д-р инж. Илия Гърков, главният изпълнителен директор на „Аурубис България“ Тим Курт и други бизнес партньори.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.