ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Рекордна сделка с електрокари за металургията в Полша изпълнява Балканкар Рекорд АД

Сто седемдесет и осем електроплатформи с асинхронен двигател потеглят за Полша от Балканкар Рекорд АД. Те ще бъдат доставени на три партиди в най-голямата в света компания за преработка на стомана  ArcelorMittal /Арселор Митал/. Първата група от 67 електрокара с товароносимост 2 и 4 тона бяха качени в 17 тира на 2 май и след двудневен преход са доставени в 3 полски града.

SONY DSC

„За нас това е най-голямата единична сделка от 2009 година насам. Освен за полските металургични заводи на компанията, ние сме доставяли  машини и за предприятията им в Казахстан и Украйна, включително високоповдигачи с дизелов двигател. Считаме, че ;менидмънта  на Арселор Митал предпочита българските машини заради тяхната надеждност, съотношение цена/качество и възможностите ни за следгаранционна поддръжка. Електроплагформите имат гаранция за безпроблемна работа от 3 години“, каза изпълнителен директор на Балканкар Рекорд АД. Поръчката е със редица специфични изисквания , отразяващи условията при които ще се експроатират електрическите превозни средства и осигуряващи , комфорт на водача и безопасност на персонала работещ със и около тях.

92 на сто от възлите и детайлите в електроплатформите от голямата сделка на българския лидер в каростроенето са произведени в България. Част от импулсните регулатори са вносни. Така че новите електрокари – от чертежа до крайното изделие, включително интелектуалната собственост  – са изцяло разработени и произведени от екипа на Балканкар Рекорд АД.  Електрическите  платформи са оборудвани с батерии издържащи работа без прекъсване 8 часа, а при по-слаба интензивност – 12 часа. Максималната им скорост достига 25 километра в час. Този вид машини с марката „Рекорд“ намират приложение не само в металургични предприятия. Те се трудят на летища, пристанища, в затворени промишлени пространства, където чистотата на въздуха е важна, както и за поддръжка на градска среда. С  електроплатформи на Балканкар Рекорд се извозва сметта в Стария Несебър, в други български градове служат при поддръжка на паркове, както и обслужват туристически комплекси.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина