ГрадътКултура

Представят проект на френски танцьори върху фасади на сгради

Акробатичните танци са част от Европейска столица на културата в проект, който ще приключи през юни

Проектът LIEU d’ÊTRE кани пловдивчани да се включат като съ-участници в спектакъла, чрез картинно предтсавянена идеята днес (събота). Това ще стане от 18:00 часа в кметство район Западен, квартал Смирненски на ул. “Вечерница” 1А.

Любопитни сте? Искате да научите повече? На откриването ще можете да научите всичко, свързано с проекта, да се запознаете с артистичния екип или просто да видите красив филм за танци. Бъдете добре дошли и поканете приятелите си!

18:00 : посрещане, представяне на танцови откъси
18:15 : прожекция на филма LIEU d’ÊTRE
19:00 : среща с артистите и представяне на проекта
19:30 : приятелски аперитив

ЗАПИСВАНЕ : 0878-451-701 Вероника Петрова

Спектакълът
LIEU d’ÊTRE – Място на съществуване, Лию Детр ще се проведе на 14 и 15 юни от 19ч. и на 16 юни от 12ч., в студентските общежития на МУ, ул. „Царевец“ 2, блок 1, ПЛОВДИВ.
Хореографски манифест за утопията на обитаването, това е спектакъл за 5 танцьори, 1 музикант и повече от 50съ-участници(чки), който се играе навън, на фасадата и в подножието на жилищен комплекс. Танцова фреска на балконите; маса като сцена, на която се разиграват приятелства и революции; въздушен балет на фасадата на жилищата, Място на съществуване е впечатляващо събитие.

Общностен проект
LIEU d’ÊTRE – Място на съществуване, е също така проект от няколкоседмична резиденция, който кани жителите на града да станат съ-участници(чки) в спектакъла, рамо до рамо с професионалистите от компанията. Целият квартал е завладян от ритъма на това човешко и артистично, необикновено приключение.

Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.
С финансовата подкрепа на Френския институт на град Лион, SPEDIDAM, община Лион, българският Френски институт…
Спонсори на Компания АКТ:
Архитектурна агенция Technê, IT Partner, Aкробатично осигуряване Everest, Esprit des Sens, Архитектурна агенция h2o…
Партньори:
Медицински Университет Пловдив, Община Пловдив, кметство Тракия, квартал Западен, АМТИИ Пловдив, Танцови студия Duende и Пантарей, Френска гимназия Виктор Юго София, Тракийско дружество „Воевода Руси Славов“, Фабрика за шоколади Гайо, Младежки клуб “Рома” Столипиново 1996, Бар Баба Яга,…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина