АктуалноГрадътНовини

Над половината магазини в Столипиново пуснаха кепенци

По улиците има движение, но значително по-малко от обичайното

Над половината магазини в Столипиново са със спуснати кепенци и не работят. Главните търговски улици на квартала – „Елба“ и „Калина“ са с предимно затворени търговски обекти. Заключени са всички магазини за текстил, дрехи и всякакви други нехранителни стоки, показа проверка на „Под Тепето“. Част от обичайно работещите магазини за хранителни стоки, закуски, фризьорски салони и др. също са затворили.

Изключение правят магазините за хранителни стоки. Магазините работят, като пред повечето има поставени табели да се влиза по един, а пред някои от тях има указания за опасностите от вируса, както и разпечатани съветите от Световната здравна организация, относно нивото на хигиена и др.

По улиците кварталът не е изцяло пуст, като все още работят различни сергии за храна на открито. Разликата с обичайните дни обаче е съществена и се виждат значително по-малко хора от типичното на публичните пространства. Рядко се забелязват хора с маски, което е обичайно и за останалата част от града, предвид липсата на тези предпазни средства по аптеките.

От Кризисния щаб към общината днес съобщиха, че обръщат специално внимание на Столипиново и Шекер махала предвид хигиенната обстановка там, както и очакванията да се завръщат много хора от чужбина. Голяма част от жителите на квартала или техни роднини живеят и работят в Германия, Испания или Италия.

Кметът Здравко Димитров също каза, че сватби и големи струпвания на хора няма – или поне за момента няма такива сигнали. Полицейски екипи са на място, за да извършват проверки и да следят за реда и не са установили съществени нарушения на извънредните мерки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина