ГрадътНовини

„Градини и паркове“ раздаде на работниците над 3000 маски за предпазване от коронавируса

ОП-то продължава да се грижи за зелената система на Пловдив   

„Дори в условията на обявеното в страната извънредно положение заради коронавируса „Градини и паркове“ нито за миг не е преустановило изпълнението на своите задължения за поддържане на зелената система в Пловдив“, заяви изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие инж. Георги Николаев.

Спазват се всички препоръки на националния и общинския оперативен щаб. Тази сутрин бе извършен поредният инструктаж да се спазва дистанцията от 1,5-2 метра между служителите при работа на открито.

До момента на около 700-те души персонал в предприятието са раздадени 2000 предпазни маски, които да използват при пътуване до работните си места. Днес започва раздаването на още 1200 маски за многократна употреба. Осигурени са им също  ръкавици и дезинфектанти на спиртна основа.

„Екипът работи почти в пълен състав, хората в болнични са единици, а някои са в отдавна планиран отпуск. С оглед конкретната ситуация сме пренасочили служители с ТЕЛК поради заболявания на дихателната системи към други, незастрашаващи здравословното им състояние дейности“, каза инж. Николаев.

Почивките на работниците са съкратени, като целта е планираната за деня работа да се свърши за по-бързо и хората да се приберат по домовете си.

Най-малко два пъти дневно техническите ръководители проверяват дали има скъсани сигнални ленти, с които са оградени детските площадки и фитнеси на открито – ако има, веднага ги възстановяват.

„Най-важното в този момент е по възможност пловдивчани, особено по-възрастните, да останат по домовете си. Според нашите наблюдения в парковете, градините и детските площадки повечето  съграждани спазват препоръките на националния и общинския оперативен щаб“, коментира инж. Георги Николаев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина