ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Стефан Стоянов: В последните 5 г.над 40 са санираните сгради на детските градини, а 6 са новопостроените

Пета година поред община Пловдив финансира проекти на детските градини за обновяване на площадките и дворните пространства. Голямата инвестиция е от общинския бюджет, като има и съфинансиране със средства от детските заведения. Много добър пример в тази насока е детска градина „Мирослава“, която днес беше посетена от заместник-кмета Стефан Стоянов и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

В двора на детското заведение вече има нова фитнес площадка и игрище за баскетбол, пригодени специално за деца.

„Близо 200 площадки и над 1,120 000 лева е инвестицията в тази насока до момента. Средата за игра на децата коренно се промени към по-добро. Плановете ни са тази програма да продължи в подкрепа на детските градини, за да поддържаме висок стандарт и на местата, където децата играят“, сподели Стефан Стоянов.

Детска градина „Мирослава“ е с обучение изцяло по „Монтесори“. Това е нов педагогически метод, който се прилага вече 4 година в 7 детски градини, 2 училища, 1 ясла в града.

„Тишината, спокойствието при децата, съсредоточеността, отношението към учителите и между малчуганите, е съвсем различно. Програмата дава една различна гледна точка, както и много възможности за учене“, уточни заместник-кметът.

По време на днешното посещение децата от трета и четвърта група показаха, че с минимална помощ от страна на учителите пишат, смятат, работят съвместно.

Над 40 са санираните сгради на детските градини, а 6 новопостроените. Това са над 92% основно ремонтирани или построени отново.

„За нас е важно съдържанието и какво получават децата в час, важно е и това да започне от ранна детска възраст в детските ясли и градини. Затова се стремим програмите да са комплексни и да обхващат инфраструктура и учебно съдържание с прилагане на нови педагогически техники, за да правим децата по-активни и да показват своята индивидуалност, което е важно за тяхното бъдещо развитие“, посочи Стефан Стоянов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина