ГрадътНовини

Областният управител тества българската машина за гласуване

Областният управител Здравко Димитров  тества машина за гласуване в администрацията.Той се срещна с инж. Александър Чобанов, ръководител на Националното училище по роботика, който е един от създателите на българския апарат. Двамата обсъдиха провеждането на образователна кампания „Пловдив се учи да гласува“, която ще се проведе на 23 и 24 февруари в сградата на Областна администрация – Пловдив.

По същото време в София депутатът от ГЕРБ Георги Марков след заседание на ръководството на партията обяви, че вероятно няма да има и машинно гласуване, каквото бе въведено с поправките в кодекса по желание на ДПС. „Вървим към Европа, не може да вървим към еврото, а да въвеждаме машинно гласуване, каквото няма никакво в Европа. А държавният глава каза, че ако няма машинно гласуване, щял да бъде опорочен вота“, заяви Марков, цитиран от Дневник.

Така или иначе кампанията в Пловдив ще се проведе. Тя започва в 11.00 часа, когато консултантски екип ще разясни на всеки желаещ жител на града и областта ползите от машинното гласуване, сигурността и начините за използване на българските машини за гласуване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

    1. А ти можеш ли да се справиш? Отивай да се пробваш. Машините са направени така, че и такива като теб, да могат да гласуват на тези машини за по малко от 1 минута.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина