ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Международна конференция за аутизма в Пловдив

Международна конференция на тема „Визуални помощни средства и мобилни приложения за семейства на деца с разстройства от аутистичния спектър“ ще се проведе в Пловдив на 2 април, Световен ден на информираност за аутизма“.

В конференцията, която ще се проведе в хотел Империал, ще участват шестима български и трима чуждестранни лектори – от Австралия, Бразилия и Холандия. Проявата е част от „Общуваме заедно”, мащабна социална кампания на Фондация „Елия” с подкрепата на пловдивската „Стабил груп”.

Фондация „Елия” има за цел да подпомага създаването на подходяща среда за интегриране на хора с разстройства от аутистичния спектър. Тя разработва инструменти за комуникация, които подобряват интеграцията в обществото и развива програма за асистенти на хора със специални потребности.

По проекта „Общуваме заедно” от фондацията са разработени и създадени 100 комуникационни папки, които ще бъдат безвъзмездно предоставени на семейства с деца от аутистичния спектър. Визуалните материали в папките са изцяло адаптирани към различни мобилни приложения, така че могат да се използват като завършен продукт, който значително подобрява всекидневието, чрез улесняване на комуникацията.

Повече информация за конференцията и за това как да се включите в нея – на сайта на Фондация Елия – http://stanislavmstoyanov.wixsite.com/eliafoundation и във Фейсбук – https://www.facebook.com/ELIAFoundation/

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина