Собственици и служители на заведения излизат на национален протест

Гласове Живот Новини

„Марш към свободата” ще се състои на 27 януари пред Министерски съвет

На национален протест излизат собствениците и служителите на заведения. Той ще се състои на 27 януари, пред сградата на Министерски съвет и се казва „Марш към свободата” .

Протестът бе обявен малко след като управляващите дадоха заден за смекчаване на мерките и не конкретизираха кога и при какви условия затворените обекти отново ще заработят. Няколко браншови организации искаха отварянето да се случи на 1 февруари, както бе обещано още с началото на втория локдаун. Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че призовават всички бизнеси, засегнати от заповедите на здравния министър, да ги подкрепят, тъй като кризата не се управлява правилно, а държавата е отнела правото им на труд.

Протестът се организира през Фейсбук. Ето какво е на писано към събитието:

„ Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно.
Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!
За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час!
Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!
НЕ УЧАСТВАМЕ В ПОЛИТИЧЕСКИ КАМПАНИИ! ЛИЦА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, ТЕХНИ ПЛАКАТИ, ЛОЗУНГИ, СКАНДИРАНИЯ И ВСЯКАКВИ ОПИТИ ЗА ЯХВАНЕ НА ПРОТЕСТА, ЩЕ БЪДАТ КВАЛИФИЦИРАНИ КАТО АКТ НА САБОТАЖ!”

Споделете ни във:

1 коментар за “Собственици и служители на заведения излизат на национален протест

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.