ГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Николай Радев: Не проблемите около стадион „Ботев“ събориха кмета на Пловдив

След развода с ГЕРБ проектите на Зико в ОбС ще бъдат блокирани. От Автентична лява БСП смятат, че големият проблем на местната власт в Пловдив е, че не предоставя публична информация как изразходва парите на данъкоплатците

След разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града. Това прогнозира доц Николай Радев – председател на групата общински съветници от „Автентична лява БСП“, които се отцепиха от партията в Пловдив.

Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да бъдат подкрепяни от тях и мнозинство не може да се осигури„, каза Радев пред радио Пловдив.

Той припомни, че е направил прогнозата си още в края на миналата година, когато Бойко Борисов обяви, че Зико няма да е отново кандидатът на ГЕРБ за кмет. 

Радев заяви, че неговата група в Об С в 90% от случаите не е подкрепяла предложенията на Здравко Димитров и няма никакви основания да промени позицията си до края на мандата. 

Според общинския съветник не проблемите около стадион „Ботев“ са съборили кмета на Пловдив. Смята, че това са предизборни ходове на ГЕРБ и дълбоки течения вътре в партията, които някой ден ще станат известни на широката публика. 

Той подчерта още, че „Колежа“ е много тежък казус за града, но без нов бюджет на държавата и града на феновете не може да се предложи почти нищо. Той настоя за независима проверка на средствата, които до момента са похарчени за изграждането на стадиона, както и за качеството на строителните дейности.  По думите му това трябва да е първата стъпка, преди да се мисли за осигуряването на исканите допълнителни средства. Николай Радев изрази съмнения и около твърденията на администрацията, че за завършването на стадиона са нужни още над 20 милиона лева и предупреди, че „Колежа“ може да се превърне в новия „Колодрум“. Той очаква и компетентните институции да се самосезират и направят проверка на разходваните средства. 

Социалистите от прекръстилата се група смятат, че големият проблем на местната власт в Пловдив е не предоставянето на публична информация как се изразходват парите на данъкоплатците. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина