ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМненияНовини

Аграрният университет е домакин на благотворителна кампания „Купи цвете за Вяра!“

В акцията пловдивчани помагат на детенце, което се бори с тежко заболяване

В новооткрития Демонстрационен център за електронна търговия със селскостопански и други продукти в Аграрния университет се днес се провежда благотворителна кампания „Купи цвете за Вяра!“.

Припомняме ,че Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа бе открит през миналата седмица от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и ректора на университета проф. Христина Янчева.

Днес служителите му продават благотворително пролетни цветя  и луковици в помощ на 5-годишната Вяра Юсева. Момиченцето страда от тумор на надбъбречната жлеза и за лечението ѝ са необходими 70 000 евро. Вяра е дъщеря на служител в Изпълнителна агенция по горите.

Кампанията продължава цял ден, като  всеки може да закупи карамфил, зюмбюл и рози, отгледани в центъра на университета, разказа изпълнителния директор на новия център Васил Гелев.

Еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел бе посрещната с цвете от кампанията при пристигането си днес в Аграрния университет, където участва в гражданска дискусия, посветена на новите технологии и образованието в сектора.

Още за кампанията в подкрепа на  Вяра може да разберете ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина