Героите на деня

Звездите: Ай, сектир! Писна ни!

Артисти размахаха пръст на политиците
Хилда Казасян и БТР-ите вървят за среща с пловдивчани в 'Санкт Петербург'
Хилда Казасян и БТР-ите вървят за среща с пловдивчани в ‘Санкт Петербург’
Куп музикални звезди се събраха и казаха мощно “Ай, сектир! Писна ни!” на ситуацията в държавата, шмекериите на политиците ни и беззъбието на българина. Хилда Казасян, Дани Милев, Янка Рупкина, рокаджиите от Б.Т.Р., художници, скултори и всякакви хора на изкуството присъстваха на учредяването на местната организация на новото народно движение “Днес” в парк-хотел “Санкт Петербург”. Звездите се обявиха срещу статуквото и призоваха за събуждане на гражданското общество, което хърка дълбоко в 19-годишен летаргичен сън. “Омръзна ми политиците да правят каквото си искат, без да се съобразяват с интересите на гражданите и с България. Убеден съм, че заедно, обединени, можем да си върнем държавата”, каза пред пловдивските членове на движението Дани Милев. Както беше обявено, “Днес” няма политически амбиции и е чисто съвпадение, че кампанията за популяризиране на движението съвпада с изборите. “Ние искаме да бъдем коректив на властта”, категорични са звездите. Зад идеите на Движение ДНЕС застанаха примата на българската естрада Лили Иванова, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, Стефан Вълдобрев, Дони и Нети, Мария Илиева, Графа, Любо , Дичо, Владимир Карамазов, Атанас Янкулов, Йордан Караджов и др.
Само за две седмици от старта на новия граждански проект, който бе даден на 26.04.2009 г. в София от 6 неправителствени организации и 22 авторитетни личности с активна гражданска позиция, Движението набра лавинообразна скорост и се превърна в най-мощното гражданско обединение в България. В момента в Движението членуват 44 неправителствени организации с над 7000 членове, и обединява над 18 000 души с активна гражданска позиция. Хилда, между Дани Милев и Янка Рупкина, казва 'Не' на статуквото
Хилда, между Дани Милев и Янка Рупкина, казва ‘Не’ на статуквото

Учредителите на ДНЕС искат справедливи и адекватни наказания на политиците, отговорни, че България стана символ на корупция в Европейския съюз. Според Движението тези управници, които са виновни за неработещата съдебна система и за неусвояването на средствата от европейските фондове, трябва да понесат отговорността си. Част от политиците имат вина и за липсата на ефективна антикризисна програма и дългосрочна визия за развитие на страната. Движението призова към безкомпромисен контрол, бързи и адекватни наказания за тези, които продават алкохол и цигари на подрастващите, за дилърите на дрога, педофилите, участниците в организирани престъпни групи. ДНЕС искат свикване на референдум за промяна на избирателната система.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина