Героите на деня

Владиката нарочи Мадона за причина за трагедията

Митрополитът определи като божие наказани случилото се на Охридското езеро от олтара в Св. Богородица

Image title
Божие наказание за празненствата на 29 август. Така определи трагедията във водите на Охридското езеро пловдивският владика дядо Николай. Индиректно той посочи Мадона и хората, били на концерта й като виновници за драмата. Поп дивата има неблагоразумието на направи концерта си в София в деня, в който е обезглавен Йоан Кръстител и така е предизвикала божия гняв.  „Защо се случва в навечерието на празници нещо да помрачи радостта ни? Дали не ни дойде повече радостта на 29 октомври?”, попита митрополитът от олтара в Св. Богородица, където отслужи заупокойна молитва за загиналите в Македония. Странното за мнозина обяснение на трагедията владиката гарнира с грешка. Той обърка датата, на която е обезглавен Йоан Кръстител. Вместо 29 август той спомена 29 октомври. Дори свещениците в храма се спогледаха. Митрополитът обаче явно не усети гафа, който е направил, и продължи уверено да размахва пръст за греха, който са направили над 55 хиляди българи. Настана пълен конфуз, тъй като голяма част от хората в Св Богородица са присъствали на въпросното безбожно шоу. Сред тях бе и зам.-кметът Георги Титюков, който беше пред сцената миналата неделя.
В памет на загиналите във водите на Охридското езеро свещи запалиха президентът Георги Първанов, председателят на парламента Цецка Цачева, кметът Славчо Атанасов,  губернаторът Иван Тотев, целия местен политически елит. Image title

Необходимо е в такъв трагичен момент да бъде създадено специално звено, което да реагира в такива моменти и да координира усилията на различните институции, каза на излизане от храма Първанов. Вече има договорки между българската и македонската страна да има разследване за това каква е причината за трагедията. Това обаче ще стане бавно, каза държавният глава. И допълни, че трябва да има съдебно разследване. Президентът подчерта още, че трябва да се провери туроператорската фирма, която е организирала екскурзията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина