Станишев звъни на Тенева след полунощ

Героите на деня

Новата лидерка на червените почерпи в тесен кръг след драматичната конференция

Image title
Лидерът на БСП Сергей Станишев бе сред първите, които поздравиха по телефона новата червена шефка под тепетата Атанаска Тенева. Първият човек в партията звънна на новия градски председател малко след полунощ, половин час след края на драматичната конференция, на която както Под тепето предвиди падна главата на доц. Илия Баташки. Социалистите в Пловдив са доволни от избора. Доволни са и първите хора в столицата. Веднага след тежката победа с едрогабаритния доктор, крехката Тенева събра тесен кръг съпартийци на почерпка в Санкт Петербург. Днес празниците продължиха и в централата на социалистите. Следобеда Тенева се срещна и с представители на медиите да нахвърля какви са бъдещите й творчески планове.
Не приемам за себе си определението „лидер”, защото съм човек на екипа и екипната работа. Затова  възнамерявам да разширя състава на Изпълнителното бюро с повече представители на дамите и младежите в БСП. Смятам, че има възможност да се реализира приемственост в ръководството, каза Тенева и не изключи участието на доц. Баташки в партийните процеси. Категорична е обаче, че ще бъдат показвани нови лица и професионалисти. По думите й има резерви в координиращата роля на ръководството, Image title
както и в използването на потенциала на всеки отделен член на градския съвет. Тя подчерта, че именно в тази посока ще бъдат и първите й стъпки, което включва и активизиране на постоянните комисии и съвети в пловдивската структура. Ще се разчита и на номинираните кандидати за участие в местните избори догодина, които вече прилагат своя професионализъм в разработването на секторни политики, стана ясно още.
На Тенева й предстоят срещи с кмета на града и другите партньори на БСП в Пловдив, а коалиционните отношения определи като най-голямото свое предизвикателство. Натрупахме голям опит и във формата „Коалиция за Пловдив”, затова не изключвам вариант да подкрепим кмет, издигнат от по-широк кръг организации, допълни Тенева.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.